Hej då Kent

Jag var på Kent igår med två fina vänner. Avskedsturné, rätt bra biljetter och i Göteborg.

Jag kanske ska börja med att säga att jag inte är ett inbitet Kent-fan. MEN jag gillar det de gjorde mellan 00 och 07 typ och har tidigare sett dem -96 och -02. Länge sedan alltså.

Mitt bästa konsertminne är från deras spelning på rocktåget -02. Jag var i Stockholm hos min då Kent-tokiga syrra. Det var en underbar sommarkväll, utomhus och de sista veckorna innan jag skulle flytta till London. Och då. Som sista låt spelade de utan dina andetag. Sättet de framförde den på rörde mig till tårar.

Konserten igår fick 4 fyrar av 5 möjliga i GP. Recensenten kan omöjligt ha varit där. Med reservation för att jag inte är ett Kent-fan så var det enligt mig en riktigt dålig konsert. Varför undrar ni?

▫️ Ljudet fungerade inte vilket gjorde Jocke Bergs sång svajig och han överröstades av kören.
▫️ Kören var överflödig men framförallt gnällig. Kent kan, det vet jag, riva av sjukt bra spelningar utan en gnällig kör.
▫️ Det tog 1 timma och 5 minuter innan tempot höjdes och de dängde på med kärleken väntar.
▫️ När de äntligen spelade utan dina andetag hade de gjort om den. Jag fattar att band utvecklas. Men för helvete, det var den SISTA konserten!
▫️ De borde fyllt på hela Scandinavium, spelningen kändes väldigt liten.

Det fanns ju naturligtvis bitar som var bra, framförallt när de körde kärleken väntar. Och hade en tyckt det var bra var det ju underbart med 2,5 timmar Kent. Men jag förväntade mig så mycket mera och är besviken.

Hej då Kent. För mig kommer ni alltid vara mitt bästa konsertminne. Men det var inte igår.

Anna gnäller, O-vardagligt | |
Upp