Kläderna gör kvinnan?

Idag sprang jag på en kontrollansvarig (KA) på jobbet som jobbar mycket i Vårgårda där jag jobbade innan. Jag trodde att han mest höll till i västra Skaraborg och norra Sjuhärad men plötsligt stod han mitt framför mig på jobbet när jag stressade genom korridoren. Det är en oerhört trevlig man i 80-års åldern (tror jag) som känner min pappa. Jag lovar, han ser inte ut att vara en dag över 60.

Hur som helst, det var ett glatt möte när han väl kände igen mig. Han påpekade att jag ser lite annorlunda ut. Och ja, det gör jag väl. Jag har en bättre och mer välbetald tjänst men framförallt jobbar jag inte kvar på det förra rövstället där jag aldrig någonsin såg en anledning till att ta fram det snygga ur min garderob.

Men jag är ju samma jag. Även om min gamla chef så fort hon möter mig kallar mig för "nya" Anna. Varpå jag alltid svarar att jag är SAMMA Anna med andra kläder än vad hon någonsin såg mig i.

Det är konstigt att jag måste försvara att jag klär mig i kjol och högklackade skor. Varför är det så? Eller så behöver jag kanske inte det men känner att jag behöver det. Det är så skönt på jobbet för där förväntar sig folk att jag ska vara på mitt sätt och de blir arga om de inte hör mig komma och hävdar att jag smyger mig på dem. Efter fotskadan blev folk uppriktigt glada när jag "lät som mig själv igen".

Dagens outfit. Med möten mellan 08.30-15.20 krävdes lite färg.
Vardag | |
Upp