Hej då Kent

Jag var på Kent igår med två fina vänner. Avskedsturné, rätt bra biljetter och i Göteborg.

Jag kanske ska börja med att säga att jag inte är ett inbitet Kent-fan. MEN jag gillar det de gjorde mellan 00 och 07 typ och har tidigare sett dem -96 och -02. Länge sedan alltså.

Mitt bästa konsertminne är från deras spelning på rocktåget -02. Jag var i Stockholm hos min då Kent-tokiga syrra. Det var en underbar sommarkväll, utomhus och de sista veckorna innan jag skulle flytta till London. Och då. Som sista låt spelade de utan dina andetag. Sättet de framförde den på rörde mig till tårar.

Konserten igår fick 4 fyrar av 5 möjliga i GP. Recensenten kan omöjligt ha varit där. Med reservation för att jag inte är ett Kent-fan så var det enligt mig en riktigt dålig konsert. Varför undrar ni?

▫️ Ljudet fungerade inte vilket gjorde Jocke Bergs sång svajig och han överröstades av kören.
▫️ Kören var överflödig men framförallt gnällig. Kent kan, det vet jag, riva av sjukt bra spelningar utan en gnällig kör.
▫️ Det tog 1 timma och 5 minuter innan tempot höjdes och de dängde på med kärleken väntar.
▫️ När de äntligen spelade utan dina andetag hade de gjort om den. Jag fattar att band utvecklas. Men för helvete, det var den SISTA konserten!
▫️ De borde fyllt på hela Scandinavium, spelningen kändes väldigt liten.

Det fanns ju naturligtvis bitar som var bra, framförallt när de körde kärleken väntar. Och hade en tyckt det var bra var det ju underbart med 2,5 timmar Kent. Men jag förväntade mig så mycket mera och är besviken.

Hej då Kent. För mig kommer ni alltid vara mitt bästa konsertminne. Men det var inte igår.

Anna gnäller, O-vardagligt | | Kommentera |

Jobbet och så vidare

Jag har en mentor. En person jag träffade genom jobbet men som egentligen inte har något med mitt jobb att göra. Förutom kopplingen som gjorde att jag träffade honom.

Vi har än så länge bara träffats två gånger och han får mig att tänka annorlunda. Han försöker få mig att bli mera "rund" än fyrkantig och säger att mål och ansvar är dumt. Istället jobbar han med riktning och befogenheter. Och han har ju så rätt. Rent spontant tror jag inte att jag någonsin satt upp några mål för mig själv innan jag tänkte satsa på min karriär.

Det innebär inte att jag kanske inte haft en plan för det har jag haft. Och planen följer jag tills jag tröttnar. Att sätta mål innebär ju att de måste uppnås, annars är en misslyckad. Och vem fan vill ha ansvar om det innebär att en då får skulden för att något gått snett?

Det kanske går vägen med karriären ändå. Men framförallt hoppas jag att jag bara utvecklas till det bättre i alla aspekter av mitt liv.

Entrén till mitt jobb. Jag sitter på första våningen, mitt fönster syns.
Moi | | Kommentera |

Alkoholfritt tips

Bavkyard brew, high wheeler. Maltig smak med inslag av knäckebröd, aprikos, örter, honung och apelsinskal

Backyard brew - high wheeler. 12.40:- för en 33 cl flaska, 0,5%.

Eftersom jag provar mig fram genom bolagets sortiment blev jag förtjust när jag fick syn på high wheeler. A new kid on the block som började säljas 1/6. Eftersom flaskan och etiketten är så snygg och jag väljer dryck på samma sätt som jag väljer böcker (typ) åkte den ner i korgen direkt.

Resultatet? Kanongott! Det är en bra lagersmak som inte är mörk eller tung men inte heller blaskig. Ett väldigt bra alternativ till de varna kvällarna vi fått nu i september.

Anna tycker till | | Kommentera |
Upp