Det där med vänskap

Har ni tänkt lite djupare på vad vänskap är någon gång? Att såna relationer kräver prestigelöshet, att en ställer upp, accepterar, kompromissar och ibland också relaterar. Det är inte alltid enkelt med vänskap. 

Har ni tänkt på alla de där personerna som gör ett gästspel i ens liv? Och när en var yngre trodde i alla fall jag att vissa personer ALDRIG skulle försvinna men nu när jag går igenom minnen kommer jag ihåg hur kul vi hade då men så här i efterhand var det naturligt att det inte blev en livslång vänskap. 

Har ni tänkt på att tiden ni varit vänner med vissa personer spelar större roll än en tror när det gäller förståelse? Att de där personerna som hållt undan håret när en spytt, torkat tårar när en blivit dumpad eller bara lyssnat i timtal för ett helt irrelevant problem har varit så inihelvete viktigt då? 

Har ni tänkt på att det finns vissa personer en kan dyka upp hos, få en kopp te och sen dyker känslan av trygghet upp. Att de prestigelöst lyssnar, accepterar och relaterar. Och så finns set andra där denna känslan inte dyker upp. Och det är ok också, för det kan finnas fantastiska minnen som alltid följer med. Men en gång i tiden hade jag långt hår, var ung och kämpade med mig själv som alla andra. Nu är jag vuxen med kort hår och är trygg i mig själv. Men, likväl som jag har mina vänners historia har de min. 

I en värld full av människor finns det fantastiska individer. Fast lik förbannat går en tillbaka till de som verkligen känner en. För de vet hur en reagerar och varför. Och sen accepterar och respekterar de det. 

Jag har turen av att ha underbara, stöttande personer i mitt liv men likt de flesta har jag också kontextuella vänner ibland. Och de tenderar att försvinna så småningom. 
Vardag | |
Upp