Alkoholfritt

Tips för dig som vill byta ut en del av alkoholintaget, lite som en flexitarian. Efter en del funderande har jag inte kommit på ett bra ord som funkar i sammanhanget. Nykter alkoholist är ju något helt annat. Fuskande absolutist? Jaja, skit samma.

Systembolaget (och krogen) har på senare tid börjat introducera reella alternativ till dem som av olika anledningar inte vill/kan/ska dricka alkohol. När jag slutade dricka för sex år sedan fanns i princip enbart läsk att välja på men nu är det andra bullar! Här är två av mina absoluta favoriter:

 

1) Jus de pommes Artisanal Pétillant. En mousserande äppeldryck som innehåller en massa olika äppelsorter. Lite grumlig gul färg och supergod med is en varm kväll. Alkoholhalten ligger på 0.1%. Fyndas för kanonpriset 39:- på bolaget.

2) Richard Juhlin. Ett mousserande avalkoholiserat vin gjort på Chardonnaydruvan. Enligt Richard Juhlins hemsida går avalkoholiseringen till genom en patenterad metod och det är oklart hur. Jag har inte forskat vidare i ämnet men vinet är jättegott och vi serverade det på vårt bröllop. Alkoholhalten är 0.0% och vinet kostar 89:- på bolaget.

Vardag | |
Upp