Vid mitt bord

Om jag hade möjligheten att bjuda in 4 levande personer, vilka som helst, till en middagsbjudning skulle det vara:

Simon Reeves
En engelsk dokumentärskapare som bland annat visar hur människan själv påverkar sociala strukturer, ekosystem och hur allt hänger ihop. Han åker till fantastiska platser på vår jord och visar vad vi gör mot dem. Han har ganska högt fokus på hur vi behandlar våra hav och de arter som lever i det. Jag blir bara mer och mer övertygad om att jag har gjort rätt i mitt ställningstagande att inte äta fisk.

Natashja Blomberg (Lady Damer)
Få människor har lärt mig så mycket om feminism, kroppstolerans och allmänt bra uppförande än denna fantastiska feminustbloggare. Jag läser hennes blogg i vågor, ganska lite när det handlar om barn och amning men mycket när det handlar om feminism, fatshaming och liknande.

Hillary Clinton
Ja. Är en på väg att bli en av världens mäktigaste kvinnor så blir i alla fall jag imponerad. I och för sig innehar hon redan idag mycket makt utan att vara president. Det känns inte som om hon behöver någon närmare introduktion.

Mikael Kurkiala
Denna man har jag faktiskt redan träffat när jag pluggade kulturantropologi (social-) i Uppsala. I min mening är han Sveriges mest framstående antropolog och har gjort sitt fält hos lakotaindianerna (felaktigt benämnda som siouxindianer). Hans bok "I varje trumslag jordens puls" handlar bland annat om vår tids rädsla för olikheter och den är mer eller mindre alltid aktuell och ständigt läsvärd.

Vilka skulle sitta vid era bord? Och varför?

 

Vardag | |
Upp