Se oss!

Det är ett stort problem att bilister inte ser motorcyklister. När bilister utan att se sig för ordentligt kör ut i korsningar och får en motorcykel i sidan har många gånger varit den sista turen hojåkaren varit ute på. 

SMC - Sveriges motorcyklister försöker att vara med i samhällsdebatten och påverka. Många motorcyklister försöker synas bättre och har varselvästar eller ställ i neonfärger. Tyvärr har det visat sig att det spelar ingen roll att hojåkare försöker synas bättre med hjälp av varselvästar. Vi syns inte ändå tydligen. 

Så snälla snälla alla ni som kör bil; titta noga, mer än en gång, efter en hojåkare när ni svänger eller byter fil. Och kom ihåg att hojar för det mesta går ganska fort, alltså hinner ni INTE. Kör inte emellan i den minimala luckan som bildas i en rondell så att ni kommer mitt emellan två hojåkare som tydligt hör ihop (speciellt om en av dem övningskör). 

Se oss! Med eller utan västar! 

Det finns inget bättre. 
Anna gnäller, Moi, Motorcykel, Vardag | motorcykel | |
#1 - - Anonym:

Som min vän och motorcykelfantast så ska jag försöka tänka mer på er på 2 hjul MEN Ska jag även ta höjd för alla motorcyklar som kryssar mellan köerna? Där gör ni mig både rädd och skitarg. Att kryssa mellan vägbanor för att slippa stå i köer är en farlig lyx 98% av er sysslar med. Sedan så kör motorcylister oftar fortare än bilister trots hastighedsbegrænsning. Kram T

Upp