Cyklister

Jag cyklar inte. Jag äger förvisso en cykel som jag cyklat på fyra gånger på två år. Jag köpte den i Karlskrona och cyklade till, från och mellan skola, jobb och hem. Men, jag cyklar mindre än jag dricker. Däremot kör jag motordrivna fordon och försöker efter bästa förmåga att dagligen inte köra på cyklister. Än så länge går det bra trots deras dödsförakt. 

Följande iakttagelser har jag gjort gällande cyklister: 

1) de tror inte att trafikregler gäller dem. De tror ständigt att de har företräde även om de inte cyklar på en cykelbana eller kommer från vänster. De cyklar mot enkelriktat, på trottoarer och alldeles för fort på gångfartsgator. Och ja, 7km/h gäller alla där. 

2) de blir förbannade när en själv följer trafikregler. Oavsett om jag kör bil, hoj eller går så blir cyklister i princip alltid förbannade. 

3) de är inte bara otrevliga mot andra (mot)trafikanter utan även mot varandra. Nåde den som cyklar för långsamt!

4) alla har inte hjälm. Alltså va?! De kör så det ryker utan några som helst skydd på sig. Hjälm. Hjälm. Ha på er hjälm!!

"Inte alla cyklister"? Eh, jo. Typ i alla fall. 

Fett ryggskydd, skinnställ, hjälm och förstärka stövlar ingår i outfiten. Den enda cykel jag känner mig trygg på är en motorcykel. 
Vardag | motorcykel hoj cyklister | |
Upp