Att gå sin egen väg

I Aneby kommun finns en fantastisk plats. Ingenjören Malte Liewen Stierngranat hade genom arv och giftermål gott om pengar. Tack vare detta uppfördes bland annat  Stierneborgs slott på en höjd med utsikt över jordbrukslandskap och en sjö. Det finns förutom slottet några andra byggnader som är privata (likt slottet) och ett museum. 

Men det bästa är ändå att mannen efter en resa till Egypten blev så inspirerad av Cheopspyramiden att han 1924 lät uppföra en gravpyramid till sig själv och sin familj. 

Ingenjören gifte sig tre gånger men i pyramiden ligger förutom han själv nu den första frun (som han träffade i USA), deras två barn Ulrika och Rutger och Ulrikas man. Och de är balsamerade i sakrofager. 

Varför inte liksom? Vem vill inte ha en pyramid som sista plats? 


 
Vardag | | Kommentera |

Skillnad på folk och folk?

Häromdagen blev jag kontaktad av en gammal polare i England. Han undrade varför vi inte var vänner längre eller om det helt enkelt berodde på att jag inte längre hade fejjan. 

Jag tänkte att jag måste ha un-friendat honom av någon anledning men tänkte att what the hell och vi blev vänner igen. 

Idag blev det svart på vitt. Jag kom på (med hjälp av en status uppdatering) att han har rykt i en rensning av antingen rasistiska eller anti-feministiska vänner och bekanta på fejjan. Statusen han delade var ett öppet brev från UKIPs partiledare. Den här gången frågade jag om han sympatiserade med UKIP. Ännu har han inte svarat. 

När jag har konfronterat britter som lägger ut liknande brukar de säga att "it's different now from when you lived here". Och då brukar jag påpeka att JAG alltid varit en utlänning i deras land. Svaret på det har alltid varit att jag också varit different. Från de andra. Vilka de nu är. Jag har alltså inräknats i deras "vi". 

Tydligen är det skillnad på folk och folk för en del. 

Så här röstade vi på Lindholmen i alla fall. 


Vardag | | Kommentera |

Suck

Jahaja. Inte ens hälften av alla svenskar bemödade sig att gå och rösta. Allt har varit så enkelt. Förtidsröstandet har varit så enkelt. Röstlokaler har funnits på många ställen lite här och var. 

Och likt förbannat tar inte varannan person sitt demokratiska ansvar och röstar. Vän av ordning frågar sig vad detta beror på? Sverige har vid riksdagsval ett av det högsta valdeltagandet i världen. Men vad är det som gör att gemene svensk inte röstar i EU-valet?

Men resultatet är glasklart. Om vi inte röstar är chansen att de vi absolut INTE sympatiserar med kommer in i Europaparlamentet. Fascistiska och högerextremistiska vindar blåser över ett kallt, stängt Europa. En världsdel som tydligen inte anser sig villig att ta hand om människor vara mänskliga rättigheter kränks. Människor som söker asyl, tak över huvudet och en plats där rädslan inte är det enda som är säkert. 

Tack som fan alla ni som inte röstade. Tack som fan att det gick tok-bra för SD. Tack som fan Danmark, Frankrike, Grekland och Storbritannien för att ni visar att ni inte anser att alla människor är lika värda. Vardag | | Kommentera |
Upp