Midsommar

Jag har länge haft ett besvärligt förhållande till midsommar. En tradition som skulle kunna vara så fantastiskt slutar ofta i något typ av stressfyllt antiklimax. Efter mina år utomlands jobbade jag nog i princip varje midsommar för att slippa tänka hur den perfekta midsommar skall firas. Förra året tänkte någon annan åt mig och vi firade på gullholmen. Men i år ville jag inte åka bort. Inte långt i alla fall. Och jag ville absolut sova hemma.

Så i år slutade det med något väldigt avslappnat och opretentiöst. Vi tog tåget ut till Kungsbacka och vidare med buss till Jonas moster. Vi proppade i oss en massa mat och fikade på stranden vid hennes hus. Vid sju åkte vi hem. 

Underbart. Vardag | | Kommentera |

Sexy bitch

Allt som har med hoj att göra är mansdominerat. Utom en fantastisk grupp jag är med i på fejjan. Cirka 200 tjejer delar erfarenheter, nervositet, tipsar, säljer ställ och delar artiklar. Stämningen är god och grundaren skapade sidan som ett andningshål för tjejer som inte känner sig hemma på sporthoj.se. 

Jag har läst några bra artiklar från bike nyligen men så delade en tjej en nyligen. Kvinnor som kör hoj är tydligen lyckligare än de som inte gör det (hurra!). Men inte nog med det. Kvinnor som kör hoj känner sig tydligen sexigare också (WTF?). Artikeln slutade med att vi kvinnor då skulle rösta om hur sexiga vi känner oss när vi kör hoj. 

Min första reaktion var att undra över hur många män som får samma fråga. Och sen, över huvudtaget undrar jag hur många som känner sig sexiga när de utövar sin hobby. Och varför är det en relevant fråga för kvinnor i en mansdominerad värld? 

Jag känner mig inte sexig när jag kör hoj. Eller när jag är på gymmet. Eller när jag stickar. Jag kan nog inte säga att sexig är något jag någonsin känner mig. Och speciellt inte när jag kör. Jag känner mig snarare häftig och tuff. 
Vardag | motorcykeltjej | | Kommentera |

An other one bites the dust

Jahaja. I följetongen vänner och bekanta från England som är rasister: 

Detta delade min numer fd vän Scott: 


Så jag kollade på Britain First och inte helt otippat är det ett hål för rasistiska obildade avskum. 

Jag tog en debatt med mannen i fråga och han hade inga argument. Hans två avslutande kommentarer på mina var: 
1. Well, this is England (menar du det?!) och 2. What ever. 

Detta kan väl mest tolkas som att han inte hade någon som helst lust att prata rasism öppet trots att han delade bilden. Jag tycker nog ändå att om en väljer att lägga upp en sån bild får en ändå förvänta sig att få mothugg? 

An other one bites the dust. Un-friend. 

Ja just det. Detta är alltså inte samma Britt som jag skrev om i ett annat inlägg. De känner inte ens varandra. 
Vardag | | Kommentera |
Upp