Kära västtrafik,

Som dagligpendlare till annan kommun använder jag era tjänster dagligen en längre sträcka. Jag spenderar ungefär 2 timmar av min dag på Era transporter.
 
Med tanke på miljö tycker jag att detta är ett klokt val och eftersom Göteborg har trängselskatt och jag bor på ett ställe i stan där det är ganska dyrt är alltså bil uteslutet. Jag åker fortfarande på studentpriser vilket jag gör till oktober, det är också bra. Generellt fungerar Era tjänster tillfredsställande.
 
Eller ja. Så pass att det har visat sig att ett 15 minuter försenat tåg kan åka samma sträcka som vanligt 10 minuter snabbare än vanligt. Alltså skulle min restid kunna förminskas med 20 minuter varje dag. Lite tänker ni? På en vecka rör det sig om en timma och 40 minuter.
 
Förra månaden fick jag 500:- sammanlagt i ersättning för förseningar. Och då går det inte räkna alla kvartar jag blir försenad som Ni inte ersätter.
 
Men det värsta är sommartrafiken. Att tåget inte alltid fungerar, det köper jag. Det är jag inte ens speciellt arg över. Men ni har dragit in så många bussar att jag förlorar en halvtimma till varje dag.På en vecka blir det 2 och en halv timma.  Bussarna är dessutom fulla, morgon som kväll. Hälften så många bussar, dubbelt så många resenärer har det visat sig.
 
Det rimmar illa med trängselskatten. Att betala för att ha bil men kollektivtrafiken fyller inte behovet.
 
Ja. Jag är arg på Er. Jag vill ha tillbaka min halvtimma om dagen! Tänker Ni ersätta mig för min tid?
 
Nej, jag trodde väl inte det.
Anna gnäller | | Kommentera |
Upp