Göteborg

Åter hemma i Karlskrona efter en helg hemma i Göteborg. Det känns konstigt att känna sig som hemma fast ändå inte ha ett eget hem att gå till. Och att man i princip glömt bort hur alla vagn och busslinjer går. Mina två bästa vänner har båda flyttat vilket gör att man blir lite förvirrad. Helenes lägenhet har i vanlig ordning alltid varit som mitt andra hem så det var konstigt att hon bodde någon annanstans än just i den. Dessutom är jag inte van vid att hon delar sitt hem med någon. Det luktade annorlunda.

Carros hem har faktiskt varit mitt hem när jag kattvaktade när hon och Hjalle var på Costa Rica. Fast deras flytt kändes inte lika samma som Helenes.

Jag har haft fullt upp, inte träffat så många som jag kanske hade tänkt men fått med de viktigast. Motstått shoppingsuget, husnördat med kameran i högsta hugg, fikat på Franks, gått in och vänt på fantastiska Puta Madre och sett på när Johan drog hem mer än lite cash på casinot.

Det var lite jobbigt att återvända hit. Jag trivs och så. Jag omger mig med underbara människor. Fast. Ja. Det är väl inte hemma.

bilderna verkar inte vilja ladda upp sig så det får vänta tills i morgon
Vardag | | Kommentera |

Gör din hypofys glad!

På lunchrasten idag efter en 3 timmars lång naturgeografi/kartföreläsning kom energiknippet Linn med en ingående motivering om hypofysens beroende av sol. Och efter två minuters intensivt pratande kom hon tillslut fram till att vi borde gå ut. Och det hade hon mer än rätt i, det var en vacker dag och man behöver inte ens gå utanför skolans område för att njtua av Karlskronas vackra natur.

Min hypofys fick kanske en kvart med solljus och är nog välidgt glad nu. Kroppen blev glad av simningen, och jag var helt sprallig de första 400 metrarna eller nåt i den stilen. Glad kropp och glad hypofys gör en glad Anna som snart ska krypa till kojs.

Och här hade jag tänkt att ladda upp tre fina bilder.
Bloggen verkar inte  ha samma ambitioner som jag.
Därför blir det inga bilder.
Vardag | | 3 kommentarer |

Tomten

Utlovade bilder för tomten som jag håller på att planera. Nu har jag lagt husen i andra väderstreck igen så jag börjar med att bara visa tomten:

 

Som ni ser är det ganska så nära hem...


Här står tre av Karlskronas fulaste hus. De med välvda tak var säkerligen jätteskojjiga på papper men jag tycker att de är hemska. De är å andra sidan inte hälften så hemska som försöket till höghus som står bakom. 11 våningar av hiskelighet.


På tomten står det kvar ett hus av den ursprungliga bebyggelsen. Det är jättefint och kommer förmodligen att bevaras. Tyvärr så används det inte och det verkar ledset föär det. Hus har ju själ, man ska ta hand om dem.

Fysisk planering | | En kommentar |
Upp